Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat vineri să comenteze anunţul potrivit căruia liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost ucis într-un raid al Rusiei, în timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat că Moscova nu poate confirma 100% informaţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peskov a îndemnat reporterii să se adreseze Ministerului Apărării cu întrebările privind uciderea lui al-Baghdadi. El a precizat, însă, că preşedintele rus Vladimir Putin primeşte în mod regulat rapoarte şi informaţii de la minister.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunţat că al-Baghdadi a fost ucis într-un atac aerian rus, la sfârşitul lui mai, împreună cu alţi comandanţi din cadrul grupării.

Ministerul rus a precizat că atacul aerian, care a avut loc pe 28 mai, a vizat o întâlnire la periferia de sud a oraşului Rakka, la care participau 30 de comandanşi şi aproximativ 300 de combatanţi.

Armata rusă a mai precizat că atacul aerian a avut loc după ce lideri din cadrul Statului Islamic s-au adunat să discute despre retragerea de la Rakka, capitala de facto a ”califatului” proclamat de al-Baghdadi în 2014.

Coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite nu poate să confirme informaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.