Kremlinul respinge hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) prin care dispune o eliberare ”imediată” a opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, denunţând un amestec inacceptabil în afacerile unui stat suveran, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea cu sediul la Strasbourg a anunţat miercuri că a ”ţinut cont de natura şi amploarea riscului la adresa vieţii” lui Navalnîi şi a hotărât ”să preconizeze Guvernului rus (...) o măsură temporară în vederea eliberării reclamantului (...) imediat”.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost încarcerat în Rusia imediat ce s-a întors din Germania, la 17 ianuarie, unde a primit cinci luni îngrijiri în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok şi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, 2 februarie, din care mai are de ispăşit doi ani şi opt luni, din cauza încălcării condiţiilor unei eliberări, o acuzaţie pe care o respinge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.