Kremlinul a respins un apel al tribunalului maritim internaţional pentru Rusia de a elibera 24 de marinari ucraineni, susţinând că tribunalul nu are jurisdicţie pentru strâmtoarea în care forţele de securitate ruse i-au capturat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Internaţional din Hamburg a informat sâmbătă că Moscova ar trebui să elibereze marinarii imediat şi că ambele naţiuni ar trebui să se abţină din a lua măsuri care ar putea agrava disputa.
 
Marina rusă a capturat marinarii ucraineni şi trei nave în strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov pe 25 noiembrie 2018.
 
Strâmtoarea face legătura între Crimeea, anexată de Rusia în 2014 şi Rusia.
 
Tribunalul Internaţional a fost creat pentru a media disputele maritime de către ONU în 1982, însă nu îşi poate implementa deciziile.
 
„Convenţia privind legea pe mare din 1982 nu se aplică în cazul Strâmtoarei Kerci”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. El nu a oferit alte detalii.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.