Kremlinul consideră marţi că este prematur să facă vren ”prognostic” cu privire la negocierile cu Kievul, care urmează să fie reluate marţi, după ce un consilier al preşedinţiei ucrainene a estmat că este posibil un acord de pace cu Rusia până în mai, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activitatea celor două delegaţii (rusă şi ucraineană) continuă prin videoconferinţă. Este o activitate complexă, iar faptul că ea continuă este deja un lucru pozitiv”, aprecoază un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Noi nu vrem să facem prognosticuri pentru moment”, declară el, preferînd ”să aştemptăm să avem rezultate tangibile înaonte de a informa populaţiile celor două ţări”.

Un consilier al preşedintelui ucrainan Volodimir Zelenski, Oleksi Aretovici, a estimat anterior că este posibil un acord de pace între Kiev şi Moscova.

”Cred că cel mai târziu în mai (...) urmează să ajungem foarte probabil la un acord de pace, poate mult mai rapid”, a declarat el pe un canal YouTube.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre formatul unui asemenea acord, Peskov a apreciat că ”este totodată prea devreme pentru a doscuta în mod public” despre acest lucru.

”Acest lucru face parte din negocieri”, a precizat peskov.

Cea de a patra rundă de negocieri între Ycraina şi Rusia urmează să se reia marţi, după o ”pauză tehnică”, luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.