Kremlinul a denunţat sâmbătă un nivel de "agresivitate" fără precedent al Statelor Unite, după ce Washingtonul a acuzat Moscova de ingerinţe în alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fapt este că impredicitibilitatea şi agresivitatea Statelor Unite creşte", a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia rusă RIA Novosti.

Vicepreşedintele american Joe Biden a dat asigurări vineri seara că ţara sa va "trimite un mesaj" preşdintelui rus Vladimir Putin, responsabil în opinia Washingtonului de recentele atacuri informatice orchestrate cu scopul de a influenţa alegerile americane.

"Ameninţările formulate la adresa Moscovei şi Guvernului nostru sunt fără precedent, deoarece ele sunt formulate la nivelul vicepreşedinţiei Statelor Unite", a apreciat Peskov.

Considerând "acest context ca urmând o linie agresivă, o linie imprevizibilă, este necesar să luăm măsuri în vederea protejării intereselor noastre cu scopul de a acopri riscurile", a adăugat el..

Administraţia americană a acuzat săptămâna trecută Moscova că se amestecă în alegerile prezidenţiale din Statele Unite prin orchestrarea unor atacuri informatice recente asupra unor conturi de e-mail aparţinând unor personalităţi şi instituţii americane.

"Aceste furturi şi aceste atacuri informatice au ca scop un amestec în procesul electoral american", a declarat Biroul directorului serviciilor americane de informaţii (ODNI) într-un comunicat, pe 7 octombrie, pe un ton ferm.

"Noi credem, având în vedere amploarea şi caracterul sensibil al acestor iniţiative, că doar oficiali ruşi de rang înalt au putut să autorizeze aceste activităţi", sublinia ODNI.

Casa Albă a anunţat marţi că Washingtonul va răspunde "în mod proporţional" acestui amestec.

La sfârşitul lui iulie, în urma unei vaste dezvăluiri de e-mailuri aparţinând Partidului Democrat, oficiali din cadrul acestei formaţiuni şi experţi în atacuri cibernetice au arătat Rusia cu degetul.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a respins miercuri ca "măgulitoare" dar "ridicole" acuzaţiile Washingtonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.