Kremlinul afirmă marţi că este prematur ”să prezinte o evaluare” a negocierilor cu Kievul care au avut loc luni cu privire la invazia rusă a Ucrainei, lansată în urmă cu şase zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu prvire la negocieri, însă este ”prea devreme pentru a prezenta o evaluare”, declară un purtptor de cuvânt al Kremlinului, Dmistri Peskov.

”Trebuie să le analizăm şi apoi să ne gândim la perspectivele raportate de către (negociatorul-şef rus Vladimir) Medinski”, adaugă el.

”Negocieri directe sunt în curs între delegaţii ruse şi ucrainene”, anunţă Peskov.

Negoceri au avut loc luni între delegaţii ruse şi ucrainene în Belarus, la frontiera ucraineano-belarusă.

Moscova condiţionează orice soluţie la război şi la oprirea ofensivei sale în Ucraina de o recunoaştere a suveranităţii ruse în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, de o ”denazificare” şi o ”demilitarizare” a statului ucrainean, i-a spus luni Vladimir Putin omologului său francez Emmanuel Macron, într-o convorbire la telefon, potrivit Kremlinului.

Rusia cere de asemenea ca Ucraina să fie o ţarăneutră, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.