Kremlinul acuză luni Ucraina de asasinarea bloggerului militar rus Vladlen Tatarski într-un ”atac terorist”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloggerul militar - al cărui nume real este Maxim Fomin - a fost ucis duminică, într-o explozie la o cafenea în Sankt Petersburg.

Alte 32 de persoane au fost rănite în explozie, potrivit presei ruse de stat.

”Judecând după declaraţia NAC (Comitetul Naţional rus Antiterorsm), există probe care arată că Serviciile Speciale ucrainene ar putea fi implicate în plănuirea acestui atac terorist”, declară într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pekov.

Autorităţile ruse nu au prezentat, pentru moment, nicio probă cu privire la autorul atacului.

Agenţia rusă de presă RIA Novosi a publicat luni un comunicat în care NAC acuză că în explozie au fost implicaţi agenţi din cadrul Serviciilor Speciale ucrainene (Spetsnaz) şi aliaţi ai Fundaţiei Anticorupţie (FBK) a opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a arătat cu degetul, la rândul ei, Ucraina - fără să prezsinte probe.

Aliaţii lui Navalnîi resping acuzaţiile cu privire la implicarea FBK.

Kievul a spus puţine despre atac.

Un consilier prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a scris pe Twitter că ”păienjenii se mănâncă unul pe altul în borcan. Transformarea terorismului intern într-un instrument de luptă politică internă era o chestiune de timp”.

Peskov le-a urat însănătoşire grabnică răniţilor din Sankt Petersburg şi le-a transkis condoleanţe familiei şi prietenilor lui Tatarski.

Acesta este ”regimul din spatele uciderii lui Daria Dughina. Acesta este regimul care se află foarte probabil în spatele asasinării lui (Maxim) Fomin şi atacului terorist de la Sankt Petersburg”, a declarat Peskov.

”De aceea se desfăşoară operaţiunea militară specială”, declară el, numele dat de Moscova războiului pe care-l poartă în Ucraina.

Kievul a respins acuzaţii cu privire la o implicare în asasinarea lui Dughina, fiica influentului ultranaţionalist Aleksandr Dughin.

Ea a fost asasinată în august, într-un atac cu maşină-capcană în apropiere de Moscova.

Dughina îl cunoştea pe Tatarski şi împărtăşeau opinii naţionaliste despre război.

Ei se învârteau în aceleaşi cercuri şi au fost fotografiaţi de multe ori împreună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.