Preşedintele român Klaus Iohannis a promis că militari români vor fi trimişi în Polonia, în cadrul batalionului NATO ce urmează să fie desfăşurat în fosta ţară comunistă, a anunţat preşedintele polonez Andrzej Duda, într-o conferinţă de presă organizată la finalul summitului NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Varşovia nu a precizat câţi militari români vor fi trimişi în fosta ţară comunistă.

El a anunţat că şi premierul britanic David Cameron a promis 150 de soldaţi pentru acest batalion.

Duda le-a mulţumit tuturor liderilor care şi-au luat angajamente în acest sens, pentru că aceasta înseamnă că, “în viitorul apropiat, adică anul viitor” decizia luată la summit privind desfăşurarea de noi batalioane pe flancul estic va putea fi implementată.

“În Estonia, Letonia, Lituania şi aici, în Polonia vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre ţări”, a spus vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Mai exact, cele 28 de state membre NATO vor aproba oficial desfăşurarea a patru batalioane, formate din 3.000 până la 4.000 de militari, în ţările baltice şi în estul Poloniei, pentru a linişti aceste state şi a dovedi că Alianţa este pregătită să îşi apere toţi membrii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...