Liderul nord-coreean Kim Jong-un "examinează situaţia” după decizia ”extrem de curajoasă” a lui Donald Trump de a accepta o întâlnire istorică, a declarat ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha, într-un interviu difuzat duminică în Statele Unite, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phenianul nu i-a răspuns în mod public preşedintelui american, după ce acesta şi-a luat prin surprindere proprii diplomaţi acceptând invitaţia la summit, atribuită lui Kim Jong-un.

”Credem că liderul nord-coreean examinează de-acum situaţia”, a declarat Kang Kyung-wha pentru postul CBS.

”Noi le acordăm beneficiul îndoielii şi timpul de care ar putea să aibă nevoie pentru a da un mesaj public”, a adăugat ea.

Niciun contact direct între cei doi inamici nu a avut încă loc şi nu au fost stabilite nici data şi nici locul acestei întâlniri, care ar urma să abordeze viitorul programului nuclear nord-coreean după luni de escaladare.

Consultări între oficiali de rang înalt din Coreea de Nord şi Suedia, o ţară care reprezintă interesele americane la Phenian, s-au încheiat sâmbătă la Stockholm fără să se anunţe progrese concrete cu privire la un posibil summit Trump-Kim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.