Kievul a fost din nou, în noaptea de duminică spre luni, ţinta unui atac rus cu drone explozive şi rachete, anunţă autorităţile militare, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost vizat în cel mai important atac cu dronă de la începutul războiului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 40 de ţinte aeriene a fost detectate şi distruse de apărarea noatră aeriană. Atacurile la Kiev au fost respinse”, anunţă Administraţia Civilă şi Militară pe canalul de Telegram.

Acest atac - al 15-lea la Kiev de la începutul lui mai - a fost un atac cu rachete de croazieră lansate de bombardiere strategice de tip Tupolev 95MS (Tu-95MS) şi drone explozive, precizează ea.

”Prin aceste atacuri constante, inamicul încearcă să menţină populaţia civilă într-o stare de profundă tensiune psihologică”, acuză administraţia.

Acoperişul unui imobil a fost avariat de căderea unor fragmente ale unor ţinte doborâte, potrivit aceleiaşi surse.

Administraţia publică o forografie cu o gaură într-un acoperiş.

”Nu există nici morţi şi nici răniţi”, a anunţat pe Telegram primarul Kievului Vitali Kliciko.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, două persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite în ”cele mai mai importante atacuri cu dronă” la Kiev de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022.

Statul major ucrainean a anunţat că 58 dintre cele 59 de drone de fabricaţie iraniană de tip Shahed lansate împotriva capitalei au fost doborâte atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.