Forţele Aeriene ucrainene anunţă că au doborât trei avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti de tip Suhoi 34 (Su-34) în sudul Ucrainei, în regiunea Herson, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei bombardiere ruse (de tip Su-34) au fost doborâte în zona operaţională din sud”, vineri la prânz, a anunţat pe Telegram comandantul Forţelor Aeriene Mîkola Oleşciuk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat în discursul său de vineri seara că aceste avioane au fost doborâte cu rachete şi s-a declarat ”recunoscător militarilor noştri care au distrus trei avioane ruseşti Suhoi deodată. În sud, în regiunea noastră Herson”.

”Fiecare pilot rus să fie la curent cu răspunsul nostru faţă de fiecare ucigaş rus, Niciunul dintre voi nu va rămâne nepedepsit”, a ameninţat el.

Forţele Aeriene ucrainene nu a făcut precizări cu privire la soarta piloţilor avioanelor.

Autorităţile ruse nu au confirmat imediat acest incident.

Însă un influent blog militar, Fighterbomber, evocă ”pierderi în luptă”, afirmă el, din cauza sistemului apărării antiaeriene PATRIOT, furnizat Kievului de către Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.