Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 600 de aşezări de sub ocupaţia rusă în ultima lună, inclusiv 75 în regiunea extrem de strategică Herson, a declarat Ministerul ucrainean pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 502 aşezări au fost eliberate în regiunea de nord-est Harkov, unde forţele ucrainene au avansat luna trecută în liniile ruseşti, a anunţat ministerul joi seara.

Ministerul a declarat că 43 de localităţi au fost eliberate în regiunea Doneţk şi şapte în regiunea Lugansk.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nu a existat nicio confirmare imediată din partea armatei Ucrainei sau a biroului preşedintelui Volodimir Zelenski. The Guardian nu a verificat în mod independent informaţiile de pe frontul de luptă.

„Zona teritoriilor ucrainene eliberate a crescut semnificativ”, a declarat ministerul într-un comunicat pe site-ul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.