Operatorul naţional ucrainean Ukrenergo acuză Rusia de distrugerea unei centrale electrice-cheie, la Herson, înainte de retragerea trupelor ruse din oraş şi de pe malul drept al Niprului, săptămâna trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrala energetică care furniza electricitate întregului mal drept (al fluviului Nipru) în regiunea Herson şi unei părţi importante a regiunii Mîkolaiv a fost practic distrusă”, a anunţat luni într-o postare pe facebook preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.

Este vorba despre una dintre ”consecinţele fricii neputinţei ocupanţilor înainte să fugă”, a denunţat el.

”Majoritatea părţii regiunii Herson eliberate nu are electricitate de la 6 noiembrie”, a precizat el.

”Facem tot ceea ce putem pentru a aproviziona oamenii cu electricitate cât mai curând”, se angajeză Volodimir Kudriţki.

Ucraina ”a transmis partenerilor (săi) internaţionali o listă cu echipamente de care regiunea Herson are nevoie”, a anunţat el, precizând că ”Polonia şi Franţa deja au răspuns”.

Hersonul a fost primul mare oraş şi singura capitală regională cucerită la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

Retragerea forţată a trupelor ruse, din faţa presiunii contraofensivei ucrainene, a constituit o palmă pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti, în septembrie, pentru consolidarea liniilor ruse în urma unor înfrângeri.

Armata rusă a efectuat în ultimele săptămâni mai multe valuri de atacuri masive cu rachetă şi drone kamikaze asupra infrastructurii energetice ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.