Justiţia rusă a confirmat în apel, sâmbătă, sentinţa de condamnare la închisoare a opozantului Aleksei Navalnîi, pentru încălcarea unui control judiciar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul tribunalului din Moscova, Dmitri Balaşov, a redus însă cu o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, care va trebui în cele din urmă să execute o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare.

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, va mai merge la instanţă încă o dată, sâmbătă, în procesul cu privire la defăimarea unui veteran.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de faptul că a difuzat informaţii ”mincinoase” şi ”injurioase” despre acest veteran, care a apărat, într-un clip de campanie, vara trecură, un referendum prin care Vladimir Putin şi-a consolidat puterea.

Un inamic public al Kremlinului, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închsoare, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea unui control judiciar datând din 2014.

El acuză autorităţile ruse de faptul că vor să-l reducă la tăcere, după ce a supravieţuit unei tentaive de asasinare cu un agent neurotoxic de tip noviciok, de care-i consideră vinovaţi pe Vladimir Putin şi FSB-ul.

Arestarea lui Navalnîi la 17 ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvire, a condus la manifestaţii reprimate dur în întreaga Rusie şi la peste 11.000 de arestări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.