Justiţia britanică a autorizat în mod oficial, miercuri, extrădarea fondatorului WikiLeaks Julian Assange în Statele Unite, care vor să-l judece cu privire la spionaj, după o înfruntare judiciară dură de ani de zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Westminster Magistrates de la Londra a pronunţat în mod oficial o ordonanţă de extrădare, iar ministrului britanic de Interne Priti Patel îi revine sarcina să o aprobe.

Avocaţii apărării pot, însă, să facă apel împotriva acestei ordonanţe la Înalta Curte.

Australianul, în vârstă de 50 de ani, care se află în centrul unei luni saga judiciare, este căutat de justiţia americană, care vrea să-l judece cu privire la difuzarea, începând din 2010, a peste 700.000 de documente clasificate despre activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

Julian Assange, inculpat în virtutea legislaţiei împotriva spionajului, riscă să fe condamnat la 175 de ani de închsioare, într-un dosar denunţat de organizaţii de apărarea drepturilor omului drept o încălcare gravă a libertăţii presei.

La 14 martie, Assange şi-a pierdut ultima speranţă de a evita extrădarea în Statele Unite, după ce Curtea Supremă britanică a refuzat să- examineze un recurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.