Judecătorul în procesul împotriva lui Donald Trump şi altor 14 coinculpaţi, în Georgia, cu privire la tentative ilegale de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidenţiale americane din 2020 a respins, vineri, o cerere de retragere din dosar a procurorului Fani Willis, însă a impus condiţii unei menţineri a acesteia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistrata a angajat un anchetator cu care întreţine o relaţie intimă.

Judecătorul Scott McAfee a conchis că nu există suficiente probe ale unui ”conflict de interese” din cauza relaţiei intime a acesteia cu un anchetator pe care l-a angajat în acest dosar.

El a conchis că ”pare un comportament inadecvat”, a denunţat o ”uriaşă lipsă de judecată” din partea procurorului şi a cerut fie ca Fani Willis şi întreaga sa echipă să se retragă din dosar, fie ca acest anchetator, Nathan Wade, să se retragă.

Fostul preşedinte Donald Trump, vizat în patru proceduri penale, candidatul republican în alegerile prezidenţiale prevăzute în noiembrie împotriva preşedintelui în efecrciţiu Joe Biden, încearcă să-şi multiplice recursurile cu scopul de a fi judecat cât mai târziu posibil, după alegeri.

O retragere a procurorului din dosar ar fi amânat în mod considerabil ţinerea acestui proces, a cărui dată nu a fost stabilită.

Patru dintre cele 19 persoane vizate iniţial în actul de acuzare, prezentat la 14 august, în virtutea unei legi a statului Georgia (sud-est) cu privire la infracţionalitatea în bandă organizată folosită de către procuror, au pledat vinovat în cadrul unor înţelegeri cu justiţia.

Ele au fost condamnate la pedepse reduse - fără executare -, în schimbul mărturiei lor în viitorul proces al celorlalţi acuzaţi.

Între coinculpaţii lui Donald Trump se află fostul avocat personal al acestuia Rudy Giuliani şi fostul său şef de cabinet la Casa Albă, Mark Meadows.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.