Candidatul democrat la preşedinţia americană Joe Biden a anunţat că s-a dus la o manifestaţie antifascistă care a avut loc sâmbătă în statul Delaware, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte american apare îngenuncheat - simbolul manifestanţilor care denunţă violenţe ale poliţiei vizând afroamericani - într-o imagine publicată pe contul său de Twitter.

Adunări - uneori violente - s-au multiplicat în Statele Unite împotriva raismului, după moartea lunea trcută, la 25 mai, a lui George Floyd, la vârsta de 46 de ani, un afroamerican mort în timpul unei arestări la Minneapolis.

”Suntem o naţiune care suferă în acest moment, dar nu ar trebui să lăsăm această durere să ne distrugă. În calitate de preşedinte, eu voi ajuta la purtarea acestei discuţii - aşa cum am făcut-o azi, când am fost la locul manifestaţiilor din noaptea trecută la Wilmington”, a promis Biden în acest mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele american Donald Trump - aflat la rândul său în campanie în vederea unei eventuale realegeri - este acuzat de către democraţi de faptul că alimentează violenţele în curs în Statele Unite.

Locatarul Casei Albe a promis să ”oprească violenţa colectivă” şi a arătat cu degetul ”stânga radicală” şi maiales mişcarea radicală ”antifa” (antifascişti), pe care a anunţat că vrea să o desemneze drept ”organizaţie teroristă”.

Trump a repostat pe Twitter, duminică, mesajul unui animator conservator de radio, care apreciază că ”asta nu se va opri decât atunci când oamenii bunise arată pregătiţi să facă uz de o forţă zdrobitoare împotriva celor răi”.

Primarul din Atlanta Keisha Lance Bottoms a comparat anterior situaţia cu confruntările de la Charlottesville, unde ciocniri între activişti adepţi ai supremaţiei albilor şi antifascişti s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi, în august 2017.

Trump aprecia atunci că există ”oameni foarte buni” în ambele tabere.

”Preşedintele Trump agravează lucrurile”, a denunţat primarul la CBS. ”Retorica sa nu face decât săinflameze lucrurile, iar el ar trebui să tacă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.