Fostul vicepreşedinte american Joe Biden urmează să-şi anunţe joi candidatura la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020, o informaţie dezvăluită marţi de postul NBC şi confirmată de o sursă la curent cu intenţiile liderului democrat pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden, în vârstă de 76 de ani, a candidat deja în două rânduri la învestitură în vederea alegerilor prezidenţiale, în 1988 şi în 2008.

În cazul în care îşi va anunţa candidatura, el ar deveni al 20-lea democrat care intră în cursa către fotoliul de la Casa Albă anul viitor.

El este al doilea cel mai în vârstă candidat democrat, după senatorul Bernie Sanders (77 ani).

Biden urmează să-şi anunţe în mod oficial candidatura - şi să pună astfel capăt unor speculaţii de câteva luni cu privire la intenţiile sale - printr-o declaraţie înregistrată video.

Potrivit aceste surse, el urmează să se întâlnească luni cu sindicate la Pittsburgh, în Pennsylvania, unul dintre statele cruciale de pe "Rust Belt" care, după ce a votat cu democraţii în toate alegerile prezidenţiale din 1992, a votat în noiembrie 2016 cu Donald Trump şi nu cu democrata Hillary Clinton.

El urmează, după aceea, să efectueze deplasări în Iowa, New Hampshire, South Carolina şi Nevada, state care vor organiza între primele alegeri primare, la începutul anului viitor.

Alte publicaţii au dezvăluit în ultimele zile că Biden ar urma să-şi anunţe candidatura miercuri.

Un reprezentant al centrului în Partidul Democrat, "Oncle Joe" - cum este supranumit Joe Biden - a fost timp de 36 de ani senator din Delaware înainte să formeze "ticket"-ul învingător împreună cu Barack Obama, al cărui vicepreşedinte a fost în cele două mandate ale acestuia, din ianuarie 2009, în ianuarie 2017.

Însă el s-a confruntat, în ultimele săptămâni, cu mărturii ale mai multor femei care se declară atinse în mod nepotrivit de către fostul vicepreşedinte.

Biden a replicat că nu s-a gândit niciodată că s-a comportat în acest fel şi a anunţat că va fi mai atent la modul în care pot fi percepute atitudinile sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.