Armata irakiană afirmă că Boubaker el Hakim - un jihadist franco-tunisian care ar avea legătură cu atentatul de la Charlie Hebdo şi pe care americanii spun că l-au ucis anul trecut - ar putea să fie în viaţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi americani în domeniul Apărării au anunţat în noiembrie uciderea lui Boubaker el Hakim într-un atac cu un avion american fără pilot la Rakka, capitala de facto a Statului Islamic în Siria.

Serviciile irakiene de informaţii au transmis informaţii Forţelor aeriene siriene pentru ca aceasta să efectueze bombardamente asupra unor cartiere generale şi ascunzători ale Statului Islamic în Siria, inclusiv cea în care s-ar putea afla Boubaker el Hakim, a anunţat sâmbărtă, într-un comunicat, armata irakiană.

Avioane aparţinând regimului sirian au vizat mai multe puncte la Rakka şi Albou Kamal, în apropiere de frontiera irakiană, potrivit armatei irakiene, care nu precizează data acestor raiduri şi nici unde se s-ar afla cartierul general al lui Hakim.

Un purtător de cuvânt militar irakian a declarat pentru Reuters că cartierul general al lui Hakim a fost distrus, dar nu se ştie dacă jihadistul a fost ucis.

Născut în 1983, Boubaker El Hakim, care a trecut în Irak şi Siria în anii 2002-2004, a participat la formarea ”filierei Buttes-Chaumont" şi ar avea legătură cu atacul comis pe 7 ianuarie 2015 la Paris de către fraţii Kouachi la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Umbra sa planează, de asemenea, asupra atacurilor de la 13 noiembrie 2015, ”în baza funcţiei sale în unitatea însărcinată cu operaţiunile externe ale Statului Islamic”, potrivit Le Monde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.