Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg declară că prăbuşirea unui elicopter la Brovarî este o ”nouă tragedie” în Ucraina, devastată de războiul rus, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina are nevoie de armament avansat suplimentar, a declarat secretarul general al NATO jurnalistei CNN Julia Chatterley la Forumul Economic de la Davos (WEF).

Aliaţii Ucrainei îşi ”intensifică eforturile”, iar ”dacă vrem pace, atunci trebuie să furnizăm susţinere militară Ucrainei”, a declarat Stoltenberg.

Întrebat despre livrarea Ucrainei a unor tancuri germane de tip Leopard - care este necesar să fie aprovată de către Berlin în vederea exportului acestora din Polonia şi Finlanda -, Stoltenberg a răspuns că există un ”dialog constant” între aliaţi în acest sens,

Germania a furnizat ajutoare Ucrainei, însă este necesar ca state membre NATO să livreze Kievului armament mai sofisticat, a subliniat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Germania şi-a semnalat marţi reticenţa de a aproba livrări de tancuri de tip Leopard, dacă Statele Unite nu trimit, la rândul lor, tancuri avansate de luptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.