Fostul preşedinte al Partidului Frontul Naţional (FN, extremă dreapta) Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 95 de ani, a fost plasat în ”regimul protecţiei juridice”, anunţă miercuri vicepreşedintele Partidului Adunarea Naţională (RN, fostul FN) Louis Aliot, care confirmă o dezvăluire RMC, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dispoziţie civilă - comparabilă cu plasarea sub tutuelă - a fost impusă la cererea familiei, decătre tribunalul de proximtitate din Puteaux, în Hauts-de Seine, în urma unei expertize medicale care constată incapacitatea lui Jean-Marie Le Pen.

Fostul preşedinte al Front National (FN) - redenumit în prezent Rassemblement national (RN) - a făcut la jumătatea lui februarie obiectul unui mandat de protecţie, declarăAFP avocatul acestuia, François Wagner.

Interesele acestuia sunt gestionate în prezent de către cele trei fiice ale acestuia - Marine, Marie-Caroline şi Yann Le Pen -, care le permite să întocmească diverse acte în numele tatălui lor, singure sau împreună.

Această măsură de protecţie îi poate servi, oare, lui Jean-Marie Le Pen pentru a nu se prezenta la tribunal, în septembrie, în cazul unor asistenţi parlamentari?

Avocatul său dă asigurări că această măsură nu are acest obiectiv.

În iulie, o şedinţă urmează să stabilească dacă Jean-Marie Le Pen este sau nu în măsură să răspundă pentru faptele sale în justiţie.

”Este un bărbat care are o vârstă, care este obosit. El se află acum într-un regim de protecţie juridică, iar copii lui participă la gestionarea afacerilor sale. Cred că tribunalul ar trebui să pronunţe o măsură care să constate că nu se poate duce şi nici depune mărturie în acest proces”, declară miercuri la RMC-BFMTV primatul, primar RN la Perpignan.

Potrivit mai multor apropiaţi, starea sănătăţii lui Jean-Marie Le Pen a intrat într-un declin semnificativ în urma unui accident cardiac în aprilie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.