Jean-Marie Le Pen consideră că omagiul naţional care i-a fost adus marţi poliţistului Xavier Jugelé, asasinat pe 20 aprilie pe Champs-Elysées de către un presupus jihadist, sărbătorea mai mult ”homosexualul” decât ”poliţistul”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul său jurnal de bord video, difuzat vineri, preşedintele de onoare al Frontului Naţional (F, extremă dreapta) se ddeclară ”uimit” şi ”un pic şocat” de dimensiunea dată ceremoniei, prezidată marţi de către şeful statului François Hollande.

”Mi s-a părut că exista în această ceremonie un echivoc. I se aducea mai degrabă omagiu homosexualului decât poliţistului, deoarece participarea partenerului lui şi discursul lung pe care acesta l-a susţinut instituţionalizau cumva mariajul homosexual, îl exaltau în mod public”, a spus el.

”Eu cred că această particularitate familială trebuie ţinută departe de acest gen de ceremonie, care ar avea de câştigat ea însăşi prin mai multă discreţie”, a adăugat el.

Cofondatorul FN concede că Xavier Jugelé ”merită cu siguranţă stima şi ataşamentul compatrioţilor noştri, ca membru al forţelor de ordine însărcinate să ne protejeze”, însă el regretă că a văzut ”un echivoc” în ceremonie.

Întrebată despre acest subiect de jurnalişti, vineri, Marine Le Pen a declarat că ”găseşte această ceremonie foarte demnă”.

”Eu consider această ceremonie foarte demnă şi am fost atinsă de discursul pe care l-a susţinut partenerul său”, a adăugat ea.

Partenerul victimei a susţinut un discurs emoţionant, reluând motto-ul ”nu veţi avea ura mea” al lui Antoine Leiris, văduv în urma atentatelor de la 13 noiembrie 2015.

Jean-Marie Le Pen a fost exclus pe 20 august 2015 de partidul la înfiinţarea căruia a contribuit, din cauza declaraţiilor sale polemice cu privire la camere de gazare, pe care le consideră un ”detaliu” al celui de-al Doilea Război Mondial, sau din cauza apologiei mareşalului Pétain.

Aceste declaraţii au fost penalizante pentru strategia de ”dediabolizare” a partidului, dorită de fiica sa Marine Le Pen, care a preluat conducerea FN în 2011 şi s-a calificat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, pe 7 mai.

Însă eurodeputatul a obţinut în justiţie să rămână preşedintele de onoare al formaţiunii de extremă dreapta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.