Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui SUA Donald Trump, a declarat la deschiderea ambasadei americane la Ierusalim că acest eveniment reprezintă recunoaşterea adevărului,. că oraşul este capitala Israelului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„SUA vor face ce este corect şi aşa am şi făcut”, a declarat Kushner, adăugând că Trump se ţine întotdeauna de promisiuni.

Kushner a numit acordul nuclear cu Iranul ca fiind „periculos şi defectuos” şi a afirmat că agresiunile Iranului ameninţă regiunea şi întreaga lume, cuvinte care au fost primite cu aplauze de public.

Ierusalimul trebuie să fie un oraş care uneşte toate credinţele, conform lui Kushner.

Kushner a menţionat şi protestele de la graniţa cu Fâşia Gaza: „După cum am văzut în ultima lună şi astăzi, cei care provoacă violenţe sunt parte a problemei, nu a soluţiei. Statele Unite sunt pregătite să susţină un acord de pace în orice fel putem. Credem că este posibil ca ambele părţi să aibă de câştigat şi astfel toţi oamenii să locuiască în pace şi în afara oricărui pericol”.

„Ierusalimul este un oraş unic în istoria civilizaţiei umane. Niciun loc de pe planetă nu poate spune că este atât de important pentru trei religii majore ... De aceea preşedintele Trump a făcut apel în numeroase rânduri ca toate părţile implicare să menţină statutul actual al locurilor sfinte din Ierusalim”, a adăugat Kushner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.