Japonia a catalogat vineri ”regretabile” taxele impuse importurilor de oţel şi aluminiu pe care Statele Unite au decis să le aplice, exceptând Canada şi Mexicul, apreciind că această măsură ar putea să aibă ”un impact grav” asupra economiei mondiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi vom lua măsurile adecvate după ce vom studia cu atenţie consecinţele asupra economiei japoneze”, a declarat ministrul japonez de Externe Taro Kono, citat într-un comunicat.

”Măsura ar putea să aibă un impact grav asupra relaţiilor economice între Japonia şi Statele Unite, care sunt aliaţi, dar şi asupra economiei mondiale”, a adăugat el.

Preşedintele american a decis joi să impună taxe importurilor de oţel şi aluminiu în Statele Unite, dar a scutit Canada şi Mexicul, cu care Statele Unite sunt în curs de renegociere a acordului de liber-schimb nord-american (NAFTA).

El a anunţat însă că ţările vizate vor putea să înceapă negocieri cu Statele Unite în vederea unei eventuale scutiri.

Japonia este al şaselea furnizor de oţel către Statele Unite, însă mult în urma Canadei şi Braziliei, potrivit unor date din 2017 de la Departamentul american al Comerţului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.