”Brexiter”-ul conservator Jacob Rees-Mogg a anunţat miercuri seara că dacă micul partid nord-irlandez DUP se abţine la vot, el va susţine acordul divorţului premierului Theresa May, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocieri între Guvern şi DUP, care-i asigură Theresei May o majoritate absolută în Parlament, continuau miercuri seara.

DUP a anunţat că nu intenţionează să susţină acordul divorţului.

Însă observatori au subliniat că, în cazul în care formaţiunea se abţine, acest lucru ar deschide calea ratificării acordului.

Rees-Mogg nu a dorit săcomenteze cu privire la ambiţia sa de a deveni premier.

Pe de altă parte, fostul ministru de Externe Boris Johnson, alt ”Brexiter”, a zâmbit larg după ce a plecat de la reuniunea cu grupul parlamentar conservator în care Theresa May a anunţat că va demisiona dacă acordul divorţului este ratificat, înainte de negocierea celei de a doua faze a Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.