Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, un octogenar cu sănătatea în declin, a petrecut noaptea de miercuri până joi la terapie intensivă pentru probleme cardiace într-un spital din Milano (nord), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, se află într-o unitate de chirurgie cardiacă a spitalului San Raffaele, a declarat pentru AFP o sursă apropiată acestuia. Această unitate, situată în suburbiile capitalei lombarde, este una dintre cele mai prestigioase din Italia.

„Este într-o stare stabilă, este o stâncă”, a declarat fratele său Paolo Berlusconi reporterilor seara, după o vizită la spital. „Va reuşi din nou şi de data asta”.

Silvio Berlusconi va „petrece noaptea” în spital, a declarat miercuri o sursă din spital pentru AFP, sub condiţia anonimatului.

„Se află la terapie intensivă cu o problemă de infecţie nerezolvată. Dar el vorbeşte", a asigurat ministrul de Externe Antonio Tajani, unul dintre principalii lideri ai Forza Italia, partidul politic conservator al lui Berlusconi, membru al coaliţiei care sprijină guvernul Giorgiei Meloni.

„Curaj Silvio”, i-a lansat premierul aliatului său pe Twitter, trimiţându-i şi „urările ei sincere şi afectuoase de recuperare rapidă”.

Silvio Berlusconi a fost de mai multe ori spitalizat în ultima vreme, săptămâna trecută mergând oficial pentru controale.

După ieşirea din spital, el a postat un mesaj pe reţelele de socializare: „Am început deja să lucrez (...), pregătit şi hotărât să mă angajez, aşa cum am făcut întotdeauna, pentru ţara pe care o iubesc".

Duminică, a postat şi pe reţelele de socializare o fotografie cu el în faţa unui pat de lalele în somptuoasa sa vilă lombardă din Arcore.

În ianuarie 2022, a fost internat la San Raffaele pentru o infecţie urinară. În aprilie 2021, miliardarul a fost internat, mai bine de trei săptămâni, pentru „sechele după Covid-19” pe care l-a contractat în septembrie 2020.

Silvio Berlusconi a suferit o intervenţie chirurgicală majoră pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru tratarea unei ocluzii intestinale în primăvara lui 2019. În 1997, a fost operat de o tumoare malignă la prostată.

"Curaj Silvio, Italia te aşteaptă", a reacţionat pe Twitter Matteo Salvini, liderul La Liga, un alt membru al formaţiei din coaliţie, însoţindu-şi mesajul cu o fotografie cu el alături de Il Cavaliere.

În ciuda bătrâneţii sale şi a preocupărilor sale pentru sănătate, Berlusconi continuă să fie o figură centrală în politica italiană, chiar dacă partidul său este astăzi sub 10% din intenţiile de vot în sondaje.

A fost ales din nou senator la ultimele alegeri legislative din septembrie, dar nu prea este prezent în camera superioară a Parlamentului.

Declaraţiile pro-ruse ale acestui magnat al presei, prieten cu Vladimir Putin, o pun într-o situaţie delicată în mod regulat pe Giorgia Meloni, care a fost ministrul Tineretului din 2008 până în 2011.

Intrat în politică în 1994, Berlusconi a fost prim-ministru timp de nouă ani şi a dominat politica ţării sale timp de două decenii, în ciuda scandalurilor sexuale şi a dosarelor în justiţie care i-au pătat imaginea.

Pentru milioane de italieni, aceasta reprezintă o epocă de aur a economiei transalpine. Holdingul familiei sale, Fininvest, include canale de televiziune (MediaForEurope), ziare şi editura Mondadori.

Pasionat de fotbal, a condus şi AC Milan timp de 31 de ani, înainte de a vinde acest club în 2017 investitorilor chinezi.

În august 2013, a fost condamnat definitiv pentru prima dată: pedeapsa sa de patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală, dintre care trei au fost anulaţi prin amnistie, a fost confirmată de Curtea de Casaţie şi a ispăşit-o anul următorul sub formă de muncă în folosul comunităţii. 

Tată a cinci copii din două căsnicii şi de mai multe ori bunic, acest personaj are o nou parteneră din 2020: Marta Fascina, fost fotomodel cu 53 de ani mai tânără, şi deputată din partea Forza Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.