Italia începe să-şi deschidă fabricile la 4 mai, în cadrul măsurlor de ieşire din izolare, şi preconizează să amâne în septembrie întoarcerea la şcoală, anunţă premierul Giuseppe Conte într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment lucrăm în vederea autorizării redeschiderii unei bune părţi a activităţilor, de la industrie la construcţii”, declară şeful Guvernului, precizând că un plan de ieşire din izolare urmează să fie prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Cea mai îndoliată ţară de pandemia covid-19 în Europa, Italia a fost prima care a impus o izolare generală a populaţiei, la începutul lui martie.

Întreprinderile este necesar să îndeplinească măsuri sanitare stricte înainte de a fi redeschise, avertizează Giuseppe Conte, însă unele societăţi considerate ”strategice” - orientate către export - ar putea redeschide încă de săptămâna viitoare, în baza unei autorizări din partea prefecţilor.

Premierul anunţă că Guvernul preconizează o redeschidere a instituţiilor şcolare în septembrie şi subliniază că studii arată că riscul contagiunii rămâne foarte ridicat şi că învăţământul la distanţă funcţionează bine.

Italia a înregistrat 26.384 de morţi şi 195.351 de contaminări de la apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus în ţară, la 21 februarie, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Protecţia Civilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.