Italia a decis vineri să impună testarea obligatorie pentru Covid-19 şi o carantină de cinci zile pentru vizitatorii din Marea Britanie, din cauza îngrijorărilor provocate de varianta de coronavirus Delta, din India, ridicând în schimb restricţiile pentru călătorii din SUA, Canada, Japonia şi statele UE, dacă au un certificat care să arate că sunt vaccinaţi sau testaţi negativ, a anunţat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interdicţia de intrare în ţară a persoanelor din India, Bangladesh şi Sri Lanka rămâne în vigoare, a adăugat ministrul.

Noile măsuri vor intra în vigoare luni, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Italia urmează exemplul Franţei, Austriei şi Germaniei, care au introdus fiecare diverse restricţii pentru călătorii din Marea Britanie.

Marea Britanie a anunţat vineri că a avut loc o creştere de 79% a numărului de cazuri săptămânale ale variantei de coronavirus Delta, identificată prima oară în India. Această variantă reprezintă reprezintă în prezent 91% din cazurile identificate, a anunţat autoritatea de sănătate din Anglia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.