Guvernul israelian a decis în weekend să instituie o zi naţională a amintirii prin care să marcheze anual ”catastrofa” atacului de la 7 octombrie al Hamas în sudul ţării, a anunţat biroul premierului Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul israelian a votat în unanimitate ca o zi naţională a amintirii să aibă loc anual pentru (a marca) catastrofa care a lovit Israelul la 7 octombrie”, a anunţat duminică biroul lui Benjamin Netanyahu.

O ceremonie va avea loc ”anual la ora (locală) 11.00 (şi ora României) pentru militarii căzuţi în război, iar alta la ora (locală) 13.00 (şi ora României) în memoria civililor asasinaţi”.

La 7 octombrie, comandouri ale mişcării islamiste palestiniene Hamas au intrat din Fâşia Gaza în sudul Israelului şi au desfăşurat un atac fără precedent în care au fost ucise cel puţin 1.160 de persoane, majoritatea civili.

Ca represalii, Israelul a lansat în aceeaşi zi o campanie aeriană masivă în Fâşia Gaza, iar după 20 de zile o ofensivă terestră.

Această campanie militară, care durează de cinci luni, s-a soldat până în prezent cu peste 31.600 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Potrivit unui bilanţ al armatei israeliene, 249 de militari  israelieni au fost uciţi de la începutul operaţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.