Guvernul lui Benjamin Netanyahu a primit marţi o listă de ostatici care urmează să fie eliberaţi miercuri de către Hamas, potrivit presei israeliene, o informaţie neconfirmată imediat în mod oficial în a şasea zi a armistiţiului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un acord negociat cu susţinerea Qatarului şi Egiptului şi Statelor Unite a permis eliberarea a 60 de ostatici israelieni şi a 180 de palestinieni încarceraţi în Israel.

Douăzeci şi unu de ostatici străini - majoritatea thailandezi care trăiesc în Israel - au fost eliberaţi în afara acestui acord.

Autorităţile israeliene estimează că 240 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza în atacul sângeros al Hamas în Israel de la 7 octombrie.

Un nou grup de ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza - zece israelinei şi doi străini - au fost eliberaţi marţi în schimbul eliberării a 30 de paletinieni încarceraţi în Israel, după o prelungire cu 48 de ore a armistiţiului între Israel şi Hamas care a expirat luni.

Cei 12 ostatici eliberaţi au fost conduşi în spitale israeliene unde se întâlnesc cu familiile lor, a anunţat armata israeliană, după ce a confirmat că au sosit în israel prin Egipt.

Biroul premierului israelian a anunţat că cei doi străini sunt thailandezi.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a anunţat că o germancă se află între cei 12 ostatici eliberaţi marţi de Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.