Fostul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu este aproape de a reveni la putere, după ce sondajele la ieşire de la urne după alegerile de marţi au arătat că blocul său de dreapta se îndrepta către o majoritate restrânsă, ajutat de o puternică manifestare a aliaţilor săi de extremă dreapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai longeviv premier al Israelului, judecat pentru acuzaţii de corupţie, pe care le neagă, este aproape să ocupe 61-62 de locuri în Knesset, cu 120 de locuri, potrivit sondajelor de la ieşirea la urne, conform televiziunii israeliene.

Cele cinci alegeri din Israel în mai puţin de patru ani au exasperat mulţi alegători, dar prezenţa la vot a fost totuşi raportată la cele mai înalte niveluri din 1999.

Netanyahu, în vârstă de 73 de ani, a contat pe sprijinul lui Ben-Gvir şi al liderului de extremă dreaptă Bezalel Smotrich, care au moderat unele poziţii extreme, dar cer totuşi ca oricine considerat neloial faţă de Israel să fie expulzat din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.