Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice Iran, au anunţat luni că au ucis trei bărbaţi înarmaţi, cu legături cu Statele Unite şi care încercau să se infiltreze pe teritoriul iranian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei membri ai unei ”grupări contrarevoluţionare au pierit în confruntări cu combatanţi din cadrul Gardienilor Revoluţiei, duminică seara, în apropiere de frontiera cu Turcia, în nord-vestul Iranului”, a anunţat armata ideologică pe site-ul său oficial, Sepah News.

Ei au fost ”prinşi în laţ de o reţea a combatanţi din Informaţii (din cadrul Gardienilor) în zona publică Maku”, în provincia Azerbaidjanul de Vest, a anunţat armata.

Ei aveau ”intenţia de a pătrunde adânc” în Iran, porivit aceleiaşi surse.

Gruparea, neidentificată, era ”afiliată aroganţei mondiale” - un termen folosit de Iran pentru a desemna Statele Unite, inamicul său de mai multe decenii, potrivit Gardienilor Revoluţiei.

”Cantităţi importante de armament, echipament, muniţie şi sisteme de comunicare au fost confiscate”, anunţă ei.

Regiunea muntoasă Maku se află la mai puţin de 15 kilometri de frontiera iraniano-turcă.

De ani de zile, confruntări armate sporadice au loc în regiuni din vestul şi sud-vestul Iranului între rebeli kurzi şi forţe iraniene.

La sfârşitul lui mai, trei grăniceri iranieni au fost uciţi într-un acroşaj cu ”insurgenţi înarmaţi” în provincia Azerbaidjanul Occidental.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.