Ministrul de Externe al Iranului a anunţat că autorităţile au aprobat utilizarea în ţară a vaccinului Sputnik V, dezvoltat în Rusia, şi că plănuiesc atât să îl importe, cât şi să îl producă, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammad Javad Zarif a declarat marţi, la o întâlnire cu omologul rus, Serghei Lavrov, de la Moscova: „Vaccinul Sputnik V a fost înregistrat şi aprobat ieri de autorităţile noastre sanitare. În viitorul apropiat, sperăm să putem să îl achiziţionăm, dar şi să începem o producţie a lui în comun”.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat sâmbătă că vaccinarea împotriva Covid-19 va începe în următoarele săptămâni în cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Într-o intervenţie televizată, el a spus: „Vaccinurile străine sunt necesare până ce vaccinurile locale vor fi disponibile”.

La începutul acestei luni, liderul suprem ayatolahul Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate iraniană, a interzis guvernului să importe vaccinuri din Statele Unite şi Marea Britanie, despre care a spus că e posibil să caute să răspândească coronavirusul în alte ţări.

Iranul, ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 1,38 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 57.560 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.