Postul de televiziune de stat iranian a fost piratat sâmbătă, un buletin de ştiri fiind întrerupt de un protest faţă de liderul ţării, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său.

Grupul care a piratat s-a numit „Adalat Ali”, sau Justiţia lui Ali.

Buletinul de ştiri TV de sâmbătă a fost întrerupt în jurul orei 18:00, ora locală, cu imagini care includeau liderul suprem al Iranului cu o ţintă pe cap, fotografii cu Mahsa Amini şi cu alte trei femei ucise în recentele proteste.

Pe ecran scria „alătură-te nouă şi ridică-te”, în timp ce alta spunea „sângele tinerilor noştri se scurg de mâinile tale”.


Întreruperea a durat doar câteva secunde..
.
Astfel de manifestări de rebeliune împotriva ayatollahului Ali Khamenei sunt rare din punct de vedere istoric, iar el deţine putere aproape completă în Iran. Dar, după moartea Mahsei Amini, a existat o disidenţă deschisă.

Tot sâmbătă, au apărut videoclipuri pe reţelele de socializare care păreau să le arate pe studente de la o universitate din Teheran scandând „Dispăreţi” în timpul unei vizite a preşedintelui Ebrahim Raisi.

În cursul zilei, două persoane au fost ucise în Sanandaj, inclusiv un bărbat împuşcat în maşină, după ce a claxonat în sprijinul protestatarilor. Un videoclip distribuit online a arătat şi o femeie împuşcată în gât, întinsă inconştientă la pământ, în Mashhad.

În Sanandaj, un oficial de poliţie a declarat că un bărbat a fost ucis de „contra-revoluţionari”, a informat agenţia de ştiri de stat IRNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.