Poliţia din Houston anunţă o continuare a investgaţiilor după ce o nepoată a lui George Floyd, Arianna Delane, în vârstă de patru ani, a fost rănită într-un atac armat, în noaptea de Anul Nou, la ora locală 3.00 (11.00, ora României) în timp ce dormea în camera sa şi care a supravieţuit în urma unei operaţii de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vârsta victimei şi nerezolvarea dosarului în acest stadiu provoacă emoţie în Statele Unite, în contextul în care este vorba despre nepoata lui George Floyd, ucis prin asfixiere cu genunchiul de către poliţistul alb Derek Chauvin, în mai 2020, la Minneapolis, un omor care a declanşat mişcarea ”Black Lives Matter”.

Derrick Delane, tatăl Arinei, este convins că este vorba despre un atac ”ţintit”.

Doi copii şi patru adulţi se aflau acasă la momentul atacului armat, dormeau şi au fost treziţi de focuri de armă.

Arianna se afla, ca de obicei, în camera sa, situată la intrarea în apartament, la etajul doi al unui imobil de pe Yellowstone Boulevard.

Echipa de salvare a reulşit să o salveze, însă rănile de care suferă, după ce un glonţ i-a traversat pieptul, sunt extrem de grave.

Ea a fost rănită la ficat, la plămân şi i s-au rupt trei coaste în această tentativă de omor.

Tatăl său a povestit ceea ce s-a întâmplat imediat după acest atac, pe care-l denunţă drept un atac ţintit fără alte comentarii, la postul ABC13.

”Fiica mea a sărit şi mi-a spus «tată, s-a tras în mne!», iar eu eram şocat până am văzut sângele şi mi-am dat seama că s-a tras într-adevăr în fiica mea”, declară el.

Famlia Arianei acuză poliţia că a venit prea tâîrziu la faţa locului, dimineaţa, la ora locală 7.00 (15.00, ora României), după patru ore de la fapte.

Şeful Poliţiei din Houston, Troy Finner, a recunocut, într-un mesaj postat pe Twitter, că este ”conştient şi tulburat de întârzierea intervenţiei noastre după această dramă”.

El a anunţat că în acest sens s-a deschs o anchetă internă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.