Aproximativ 2.400 de doze de false vaccinuri au fost confiscate în Africa de Sud, iar o reţea de vaccnuri contrafăcute a fost destructurată în China, anunţă miercuri Interpolul, care avertizează că este vorba doar despre ”vârful aisbergului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile din Africa de Sud au confiscat sute de false vaccinuri împotriva covid-19, în urma unei alerte Interpol, care a pus în gardă cu privire la faptul că vaccinurile urmează să fie ţinta privilegiată a reţelelor infracţionale”, precizează organizţaia internaţională de cooperare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon, în Franţa.

Trei cetăţeni chnezi şi unul zambian au fost arestaţi în cadrul acestei operaţiuni, la Germiston, în provicnia Gauteng, care a permis totodată descoperirea unei ”mari cantităţi de măşti contrafăcute”.

Interopul anunţă, de asemenea, că a cooperat cu China, unde poliţia a ”identificat o reţea de vânzare de vaccinuri contrafăcute împotrova covid-19 şi a percheziţionat locul în care erau produse, antrenând arestarea a 80 de suspecţi şi confiscarea a peste 3.000 de vaccinuri false la faţa locului”.

”Cu toate că salutăm rezultatul, este vorba doar despre vârful aisbergului în privinţa infracţionalităţii legate de vaccinul împotriva covid-19”, decară secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat în comunicat.

”Aceste arestări subliniază rolul unic al Interpolului în unitatea actorilor-cheie atât în sectorul public, cât şi privat, în vederea protejării siguranţei publice”, subliniază Stock.

Interoplul avertizează, din nou, cu privire la vaccinuri neomologate, propuse în prezent la vânzare pe Internet.

”Orice vaccin promovat pe site-uri de web sau pe «darknet» nu este legitim, nu a fost testat şi poate fi periculos”, avertizează Interpol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.