Şase rachete au fost trase vineri împotriva aeroportului din Bagdad, în Irak, fără să facă victime, dar au avariat un avion civil, potrivit unor surse din cadrul securităţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şase rachete au căzut în zone de staţionare şi pe piste, potrivit unei surse.

”Un avion civil (gol) a fost atins şi avariat”, precizează această sursă de la Ministerul irakian de Interne.

O a doua sursă a confirmat un atac cu şase rachete împotriva instalaţiilor cvile ale aeroportului şi a precizat, de asemenea că un avion civil a fost avariat.

Avionul avariat, un Boeing 767, imobilizat în vederea unor reparaţii, aparţine companiei aeriene irakiene, potrivit unei a treia surse de pe aeroport.

Acest atac nu a fost revendicat imediat,

Tiruri de rachetă sau atacuri cu drone-capcană au vizat, în ultimele săptămâni, sediul Ambadei Statelor Unite, în ”Zona Verde” ultrasecurizată de la Bagdad, un centru diplomatic american instalat într-o parte a aeroportului şi trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste staţionate în baze irakiene.

La 3 ianuarie, militari americani au doborât două drone-capcană vizând coaliţia antijihadistă, pe aeroportul din Bagdad, potrivit unei surse a coaliţiei.

Dronele vizau ”Centrul de susţinere diplomatică” al Ambasadei Statelor Unite, în care se află atât trupe ale coaliţiei, cât şi ”prestatari şi personal civil”.

Zece zile mai târziu, la 13 ianuarie, trei persoane - inclusiv doi copii - au fost rănite de o rachetă care a vizat o şcoală situată în ”Zona Verde” din Bagdad, iar alte două rachete au căzut într-un complex al Ambasadei Statelor Unite, fără să rănească pe cineva.

Aceste atacuri - niciodată revendicate - sunt imputate în mod sistematic, de către Statele Unite, unor facţiuni irakiene proriraniene, care cer neîncetat plecarea tuturor trupelor americane staţionate în Irak, în cadrul coaliţiei antijihadiste condusă de Washington în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.