Ministerul rus de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Franţei, în semn de protest faţă de ”postări false” despre atrocităţi imputate forţelor ruse în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a ”protestat puternic faţă de declaraţii publicate de Ambasada (Franţei) pe reţele de socializare cu privire” la crime imputate armatei ruse, a anunţat marţi într-un comunicat ministerul rus.

Moscova consideră că ”este în mod categoric inacceptabil să se formuleze acuzaţii false împotriva militarilor noştri”.

Ea acuză Franţa de faptul că ”furnizează în mod activ material militar şi muniţie armatei ucrainene şi face astfel tot posibilul să prelungească ostilităţile”.

Potrivit Moscovei, postările respective privesc masacrul atribuite forşelor ruse la Bucea, un oraş situat în apropiere de Kiev, unde cadavre ale unor civili executaţi cu sânge rece au fost descoperite după retragerea trupelor ruse.

Ucraina a comemorat duminică un an de la această descoperire macabră, devenită un simbol al atrocităţilor imputate forţelor ruse în conflictul ruso-ucrainean.

Moscova dezminte orice implicare în aceste morţi şi a evocat în mai multe rânduri o ”înscenare” a Kievului.

Ministerul rus de Externe a evocat din nou, marţi, acuzaţii ”nefondate” şi a dat asigurări că nu a văzut ”probe” ale crimelor ruse şi nici ”anchete obiective” cu privire la fapte.

Ucraina evaluează la peste 1.400 numărul civililor ucişi în districtul Bucea în timpul ocuoaţiei ruse - inclusiv 37 de copii -, dintre care 637 de victime au fost ucise în oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.