Înregistrări video filmate din China surprind o explozie, pe cer, noaptea, de partea nord-coreeană a frontierei, scriu miercuri mai multe publicaţii sud-coreene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit uneia dintre publicaţii este vorba despre o scurgere de gaze naturale care a provocat o explozie soldată cu victime în noaptea de luni spre marţi.

Reuters scrie că nu a putut să verifice imediat aceste înregistrări video, obţinute de Daily NK, un site de ştiri despre Coreea de Nord cu sediul la Seul, dar şi de agenţia The Associated Press (AP).

Alte publicaţii sud-coreene citează surse anonime care dezvăluie un incendiu şi explozii.

Daily NK citează o sursă anonimă din Coreea de Nord potrivit căreia cel puţin 15 persoane au murit în explozie şi incendiul pe care l-a declanşat într-o casă de la Hyesan, în provincia Yanggang (nord).

AP citează un agent de voiaj din comuna chineză Changbai, situată la frontieră, care declară că a văzut şi filmat explozia, fără să-i cunoască originea.

Înregistrări video surprind un foc roşcat deasupra coroanei unor copaci şi o serie de explozii urmate de coloane de foc care se ridică la cer.

Presa sud-coreeană nu menţionează vreun incident, iar oficiali sud-coreeni declară că nu pot confirma aceste informaţii imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.