”Inima noastră este la Betleem”, a declarat Papa Francisc în timpul slujbei de Crăciun, în timp ce festivităţile din acest oraş din Cisiordania ocupată sunt umbrite de Războiul din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inima noastră, în această seară, este la Betleem, unde prinţul păcii este în continuare respins de logica perdantă a războiului, de zgomotul armelor care, inclusiv azi, îl împiedică să găsească un loc în lume”, a declarat Papa argentinian în Bazilica Sf, Petru, la Vatican.

Aproximativ 6.500 de credincioşi, potrivit vaticanului, au asistat la slujba de Crăciun prezidată de Papă, în prezenţa unor responsabili religioşi şi ai corpului diplomatic, în timp ce alte sute de credincioşi l-au urmărit pe ecrane uriaşe instalate afară, în Piaţa Sf. Petru.

Un loc de seamă al creştinismului, oraşul Betleem - unde s-a născut potrivit tradiţiei Hristos - a fost pustiit de pelerini în acest an şi şi-a anulat majoritatea sărbătorilor de Crăciun, din cauza războiului.

 

Duminică la prânz, în rugăciunea săptămânală Angelus, şeful Bisericii Catolice a evocat conflictul din Fâşia Gaza, unde armata israeliană şi-a intensificat duminică bombardamentele în sudul enclavei.

”Suntem aproape de fraţii noştri şi de surorile noastre care suferă din cauza războiului. Ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina”, a declarat el.

”În această actualitate, cred că este important să auzim o voce care să ne spună «vă rog, opriţi războiul, fiţi mai paşnici». Suntem în secolul XXI, este un lucru îngrozitor”, a declarat AFP o turistă originară din Porto, Filipa Sousa, în vârstă de 20 de ani, care a urmărit slujba în Piaţa Sf. Petru.

Iezuitul argentinian spune tradiţionala binecuvântare ”Urbi et Orbi” (”Către oraş şi lume”) luni, la ora locală 12.00 (13.00, ora României), în cursul căreia face în mod tradiţional un tur de orizont al conflictelor din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.