Premierul britanic Boris Johnson a avertiat joi împotriva oricărei voinţe a unor occidentali de a încuraja Ucraina să accepte un compromis ”prost” cu Rusia şi consideră că acest lucru ar fi ”dezgustător din punct de vedere moral”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încurajarea unei păci proaste în Ucraina înseambă încurajarea lui Putin şi încurajarea tuturor celor cred, în lume, că agresiunea merită efortul”, a denunţat şeful Guvernului britanic într-un discurs pe care l-a susţinut la Blackpool, în nprd-vestul Angliei.

”Ar fi o greşeală şi ar dechide uşa altor conflicte, unei instabilităţi mai mari, unei incertitudini maimari în lume şi, astfel şi mai multor dificultăţi economice”, a avertizat Boris Johnson.

Liderul conservator britanic a declarat că ”ştie că unii, nu în această ţară, ci în altă parte, consideră că preţul susţinerii ucrainenilor este de-acum prea mare şi că ar trebui să fie încurajaţi să accepte ceea ce cere Putin”.

”Abandonarea ucrainenilor ar fi dezgustătoare din punct de vedere moral”, a subliniat Boris Johnson.

Preşedintele rus Vladimir Putin ”nu va reuşi niciodată să supună Ucraina, iar cu cât o va înţelege mai repede, cu atât mai bine. Nu trebuie să-l lăsăm să obţină un succes parţial şi să înghită o parte a ţării, aşa cum a făcut înainte, şi să declare un armistiţiu”, a subliniat premierul britanic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.