Un cutremur de magnitudinea 4,7 a avut loc în vestul Cubei, provocând panică în rândul locuitorilor şi evacuarea unor imobile, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A avut loc un cutremur, care a fost resimţit în vestul Cubei (...). Persoane care se aflau în imobile înalte au fost evacuate, ca măsură de precauţie”, a anunţat marţi pe Twitter Protecţia Civilă, care a îndemnat la calm.

Seismul a fost resimţit în mai multe cartiere din Havana.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat magnitudinea cutremurului la 4,7 şi a anunţat că epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, în apropiere de Candelaria, în provincia Pinar del Rio, la 70 de kilometri vest de Havana.

Centrul Naţional cubanez de Investigaţii Seismologice (CENIAS) a estimat o magnitudine de 5,1 şi a precizat că este vorba despre al patrulea seism resimţit din 2021” încoace pe insulă.

Ultimul cutremur important înregistrat n regiune a avut loc în ianuarie 2020. Seismul, cu o magnitudine de 7,7 a zguduit Caraibii, din Cuba în Jamaica, însă nu s-au raportat pagube, în pofida unor evacuări de la Havana la Miami.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.