Imagini satelitare par să surprindă gropi comune în apropiere de Mariupol, iar oficiali locali acuză Rusia de faptul că a îngropat în aceste gropi până la 9.000 de civili ucraineni, cu scopul de a ascunde un masacru care a avut loc în timpul asediului acestu oraş portuat, scriu The Associated Press şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maxar Technologies, un furnizor de imagini satelitare, a publicat joii imagini care arată, în opinia sa, peste 200 de gropi comune în oraşul Manhuş.

Oficiali ucraineni acuză armata rusă de faptul că a îngropat în aceste gropi locuitori ai Maripolului pe care i-au ucis în lupte.

Aceste imagini satelitare surprind rânduri lungi de morminte, în continuarea unui cimitir, în oraşul Manhuş, în afara Mariupolului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, îi acuză pe ruşi de faptul că ”îşi ascund crimele militare” luând cadavre ale civililor din oraşul portuar şi îngropându-le la Manhuş.

În aceste morminte s-ar putea afla până la 9.000 de morţi, estima joi într-un mesaj postat pe mesageria Telegram Consiliul Municipal al Mariupolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.