Fostul preşedinte al Mali Ibrahim Boubacar Keita a fost eliberat joi de către junta care l-a îndepărtat de la putere săptămâna trecută, după cei şapte ani în care a deţinut puterea, în această ţară aflată în război împotriva jihadiştilor, au anunţat militarii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele IBK este liber, se află acasă”. a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al juntei, căpitanul Djibrila Maïga.

Comitetul Naţional de Salvare a Poporului (CNSP), înfiinţat de militari pentru a conduce ţara, ”informează opinia publică naţională şi internaţională că fostul preşedinte Ibrahim Boubakar Keïta a fost eliberat şi se află în prezent la rşedinţa sa”, a anunţat el pe Facebook.

Keita s-a întors în noaptea de miercuri spre joi la reşedinţa sa din cartierul Sebenikoro.

Ibrahim Boubacar Keita, în vârstă de 75 de ani, a fost arestat împreună cu mai mulţi alţi oficiali la 18 august, într-un puci condus de către ofiţeri din Mali după mai multe luni de tulburări politice.

După luni de manifestaţii în ţară, militari conduşi de către colonelul Assimi Goita i-au arestat pe premier şi pe preşedinte marţi după-amiaza, după care şeful statului şi-a anunţat demisia.

IBK, devenit în ochii mutora dintre pucişti principalul vinovat de criza în domeniul securităţii, politică şi economică în care se afundă ţara de ani de zile, şi-a anunţat în seara loviturii de stat demisia la postul naţional de televiziune. El a spus că nu are altă opţiune în vederea evitării unei băi de sânge.

El a fost reţinut de atunci într-un loc care nua fost divulgat în mod oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.