Rebelii huthi anunţă un prim mort civil de la începutul atacurilor aeriene americane şi britanice care-i vizează pe aceşti insurgenţi susţinuţi de Iran, ale căror atacuri vizează traficul maritim în largul Yemenului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bombardamente americano-britanice desfăşurate în weekend în Yemen s-au soldat cu un mort şi opt răniţi în rândul civililor, a anunţat duminică seara agenţia de presă a rebelilor, lao zi după o nouă serie de atacuri în această ţară.

”Agresiunea americano-britanică în districtul Maqbana, în guvernoratul Taiz, a antrenat moartea unui cetăţean şi a rănit alţi şase”, iar alţi doi cetăţeni au fost răniţi în capitală, Sanaa, anunţă agenţia Saba, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii Publice al rebelilor.

Statele Unite şi Regatul Unit au anunţat sâmbătă că au vizat 18 ţinte în opt locuri, în Yemen, într-o operaţiune susţinută de alte opt ţări - Canada, Australia, Bahrain, Danemarca, Olanda şi Noua Zeelandă.

Huthi, care deţin controlul unor porţiuni vaste ale teritoriului yemenit, atacă începând din noiembrie nave în largul Yemenului cu legături cu Israelul, spun ei în semn de ”solidaritate” cu palestinienii, în Războiul din Fîşia Gaza, în urma unui atac sângeros al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.

Washingtonul, principalul aliat al Israelului, a înfiinţat în decembrie o coaliţie multinaţională cu scopul de a ”proteja” traficul maritim în aceste ape strategice.

Începând de la jumătatea lui ianuarie, forţe americane, uneori împreună cu forţe britanice, desfăşoară atacuri pe teritoriul Yemenului.

Unul dintre aceste atacuri s-a soldat în februarie cu 17 morţi în rândul rebelilor, potrivit huthi, care ţintesc de-acum şi nave britanice şi americane.

Huthi au tras recent o rachetă împotriva navei britanice Rubymar, care pierde carburant, la Golful Aden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.