O ploaie torenţială a afectat, vineri, Hong Kong-ul, ducând la inundaţii extinse în oraşul aglomerat, astfel încât au ajuns sub apă străzi, mall-uri şi staţii de metrou, în timp ce autorităţile au închis şcolile şi au cerut angajaţilor să rămână acasă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Regiunea chineză cu administraţie specială s-a confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută într-o oră de când au început să se facă astfel de înregistrări, în urmă cu 140 de ani. Cascade de apă s-au revărsat pe terenul muntos al oraşului, iar autorităţile au emis avertizări cu privire la riscul unor alunecări de teren.

Străzile s-au transformat în torenţi, au arătat filmările care circulă pe reţelele de socializare, iar într-una se vede cum angajaţii de la metrou înaintează prin apa până la brâu într-o staţie, încercând să oprească şuvoiul de apă care curge de la nivelul străzii.

Tunelul pe sub golf al oraşului, una dintre principalele artere care leagă insula Hong Kong de Kowloon, a fost inundat, de asemenea, fotografiile înfăţişând şi un centru comercial care musteşte de apă în districtul Chai Wan.

Observatorul din Hong Kong a raportat o cantitate de precipitaţii de 158,1 milimetri, joi, între ora locală 11 p.m. şi miezul nopţii de joi spre vineri (joi, între 15.00 şi 16.00 GMT).

Biroul meteorologic a emis cea mai severă avertizare de ploi, ”neagră”, şi a arătat că pe insula principală din Hong Kong, Kowloon, şi în partea de nord-est a Noilor Teritorii ale oraşului s-au înregistrat, începând de joi noapte, peste 200 de milimetri de precipitaţii.

Presiunea scăzută, asociată cu ce a rămas din taifunul Haikui, a adus ploi torenţiale pe coasta provinciei chineze Guangdong începând de joi, a afirmat Biroul meteorologic.

Condiţiile extreme sunt aşteptate să dureze cel puţin până vineri la prânz.

Bursa din Hong Kong nu se va deschide vineri dimineaţă şi va rămâne închisă şi la sesiunea de după-amiază dacă până la prânz se menţine avertizarea ”neagră” privind ploile, a arătat instituţia.

Conducătorul oraşului, John Lee, s-a declarat foarte îngrijorat de inundaţiile majore din majoritatea teritoriului şi a cerut tuturor departamentelor să răspundă cu toate eforturile posibile.

Unele puncte de control pentru pasageri şi marfă de la două puncte de frontieră dintre Hong Kong şi oraşul învecinat Shenzhen au activitatea suspendată din casuza inundaţiilor, a afirmtat guvernul.

Districtul Wong Tai Sin, mai multe autovehicule au fost acoperite de ape în timp ce se deplasau pe o stradă principală.

MTR Corp din Hong Kong, care operează reţeaua feroviară a oraşului, a afirmat că cel puţin o linie a fost închisă, iar pe altele se înregistrează întârzieri.

Toate şcolile au fost suspendate vineri din cauza ”condiţiilor extreme cauzate de inundaţii extinse şi întreruperi grave ale circulaţiei”, a anunţat guvernul.

Acesta a făcut apel la angajaţi să respecte procedura folosită în cazul avertizării nivel 8 de vânt puternic, ceea ce face ca oraşul să fie efectiv oprit, cu birourile şi magazinele închise. Operatorii de feribot din Hong Kong spre Macao afirmă că mai multe curse vor fi suspendate din cauza inundaţiilor.

În Macao, biroul meteorologic a emis, vineir, cea mai slabă avertizare de ploi, ”galbenă”, ceea ce permite ca şcolile şi afacerile, inclusiv cazinourile, să fie deschise.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.