Preşedintele francez François Hollande i-a adus sâmbătă un omagiu lui Fidel Castro, "o personalitate a secolului al XX-lea", relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"El a încarnat Revoluţia cubaneză, în speranţele pe care ea le-a suscitat şi apoi în dezamăgirile pe care le-a provocat. Un actor al Războiului Rece, el corespundea unei epoci care s-a încheiat cu prăbuşirea Uniunii Sovietice. El a ştiut să reprezinte pentru cubanezi mândria respingerii dominaţiei externe", a spus şeful statului francez.

Hollande a adăugat că "Franţa denunţa atingerile aduse drepturilor omului", dar "a contestat întotdeauna embargoul impus de Statele Unite Cubei". "Ea s-a felicitat pentru deschiderea şi dialogul care a fost restabilit între cele două ţări".

"Eu l-am întâlnit pe 11 mai 2015, în cursul primei vizite a unui şef de stat francez în Cuba de la Revoluţie", a spus Hollande.

Preşedintele Republicii a ţinut să le transmită condoleanţe lui Raul Castro, familiei sale şi poporului cubanez.

Partidul Comunist Francez (PCF) a salutat în Fidel Castro "unul dintre liderii mişcării de emancipare umană".

El va rămâne în istorie drept "unul dintre liderii mişcării de emancipare umană", care a "ţinut piept imperialismului american", a declarat secretarul naţional al PCF Pierre Laurent.

Fidel Castro "şi-a eliberat poporul în 1959, în perioada în care insula era un fel de bordel şi cazinoul americanilor bogaţi. Iar apoi el a ţinut piept imperialismului american. În lumea întreagă, în America Centrală şi Latină, este un om care a însemnat mult", a spus Laurent pentru itélé.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.