Unul dintre fiii traficantului de droguri El Chapo, Ovidio Guzman, a fost arestat de către autorităţile mexicane joi, anunţă autorităţile, iar această arestare a declanşat atacuri armate multiple care au antrenat închiderea unor şcoli şi administraţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestarea lui Ovidio Guzman a avut loc după o noapte de violenţe la Culiacán, în statul Sinaloa.

Această arestare a declanşat joi atacuri armate în oraşele Los Mochis şi Guasave, anunţă într-o postare pe Twitter Ambasada Statelor Unite în Mexic.

”Focuri de armă au fost raportate în mai multe locuri, la Culiacan, Los Mochis şi Guasave. (...). Guvernatorul Sinaloa recomandă publicului să se adăpostească. Amintim cetăţenilor americani că (autorităţile americane) îi sfătuiesc să nu călătorească în provincia Sinaloa”, scrie ambasada.

Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului de droguri încarcerat Joaquín Archivaldo Guzmán Loera - El Chapo -, este unul dintre capii traficului de droguri pe plan local.

După ce a fost reţinut în 2019, el a fost eliberat rapid de către autorităţi care au vrut astfel să evite represalii violente ale gangului acestuia - Cartelul Sinaloa.

Arestarea lui Ovidio Guzman are loc cu doar câteva zile înaintea unui summit al şefilor de stat american Joe Biden, canadian Justin Trudeau şi mexican Andres Manuel Lopez Obrador, la Ciudad de Mexico, prevăzut luni şi marţi.

Statele Unite au oferit o recompensă - în valoare de cinci milioane de dolari - în schimbul oricărei informaţii care să consucă la arestarea lui Ovidio Guzman.

O creştere a numărului morţilor din cauza unei overdoze de opioizi de sinteză precum fentanylul în Statele Unite a determinat Mexicul să crească presiunile asupra cartelurilor care produc şi expediază aceste droguri.

La Culiacán, unde au izbucnit atacuri armate joi, aeroportul a fost închis.

Un avion de pe o pistă a fost ţinta unor tiruri, arată imagini postate pe reţele de socializare.

Guvernul local îi îndeamnă pe locuitori să nu iasă din casă.

Şcolile şi administraţiile au fost închise.

Pe străzi au fost ridicate baraje.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.