Mişcarea islamistă palestiniană Hamas este pregătită să prelungească - cu alte patru zile - armistiţiul cu Israelul, care se încheie joi dimineaţa, declară o sursă apropiată Hamas AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hamasul este în măsură să elibereze prizonieri israelieni pe care-i reţine împreună cu alte mişcări ale rezistenţei şi cu alte părţi în această perioadă, în cadrul actualului acord şi în aceleaşi condiţii”, declară această sursă.

În culise, mediatorii acţionează în vederea unei prelungiri a armistiţiului după expirarea acestuia joi.

Secretarul de Stat american Antony Blinken este aşteptat înapoi în Israel şi Cisiordania în această săptămână.

”Obiectivul nostru principal este, la ora actuală, şi speranţa noastră este să ajungem la un armistiţiu care să conducă la noi negocieri şi, în final, la sfârşitul războiului”, subliniază ministurl de Externe al Qatarului Majed Al Ansari.

”Cu toate acestea, lucrăm cu ceea ce avem. iar ceea ce avem este că putem să prelungim (armistiţiul) cu o zi de fiecare dată când Hamas este în măsură să garanteze eliberarea a cel puţin zece ostatici”, a explicat el.

Şefii CIA William Burns, Mossadului David Barnea şi spionajului egiptean Abbas Kamel s-au aflat marţi la Doha pentru a discuta cu premierul Qatarului despre ”viitoarea fază”” a unui eventual acord între Israel şi Hamas, porivit unei surse la curent cu această vizită.

”Noi susţinem prelungirea aceste pauze şi a unor pauze viitoare, dacă este necesar, pentru a permite o creştere a ajutoului  şi a facilita eliberarea tuturor ostaticilor”, au anunţat, la rânsul lor, înt-un comunicat, şefii diplomaţiilor G7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.