Hamas va elibera "în următoarele zile" o parte dintre ostaticii străini pe care îi deţine în Gaza de la atacul asupra teritoriului israelian din 7 octombrie, a anunţat, într-o înregistrare video difuzată marţi, Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al aripii militare a mişcării palestiniene, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abu Obeida spune că decizia a venit ca urmare a medierii "unor ţări".

Hamas a declarat anterior că nu intenţionează să păstreze ostatici străini. Israelul a respins o astfel de diferenţiere şi a cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor, spunând că promisiunile Hamas sunt o formă de război psihologic.

În acelaşi timp, Abu Obeida a negat că Israelul a eliberat-o luni pe femeia-soldat Ori Megidish din captivitatea Hamas, lăsând să se înţeleagă că Megidish ar fi fost răpită şi deţinută de o altă grupare militantă.

Aproximativ 50 de ostatici s-ar afla în mâinile altor grupări decât Hamas, în special Jihadul Islamic.

În videoclip, purtătorul de cuvânt al Hamas a avertizat, pe de altă parte, Israelul că Fâşia Gaza va deveni "un cimitir şi o mlaştină" pentru soldaţii săi şi a promis că îi va provoca premierului israelian Benyamin Netanyahu o înfrângere "care va marca sfârşitul carierei sale politice". Dacă acesta a reuşit să elibereze un singur ostatic după o lună de război, îi va lua încă 20 de ani pentru a-i elibera pe restul, a comentat sarcastic purtătorul de cuvânt al Hamas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.